MG is bezig met ontwikkeling van een sportwagen!

MG is bezig met ontwikkeling van een sportwagen!

Na 15 jaar is MG weer terug op het Europese vasteland. Met een elektrische SUV welteverstaan. Niet bepaald een model waar de liefhebber warm voor loopt, maar het merk komt in de nabije toekomst opnieuw met een sportwagen. 

MG Rover ging in 2015 op de fles, maar de merknaam werd daarna door het Chinese Nanjing Motor overgenomen. Dat bedrijf kwam op zijn beurt weer in handen van een van China’s grootste autobouwers: SAIC Motor. Zij brengen MG na 15 jaar afwezigheid weer terug op het Europese vasteland. Ze kondigden als eerste de MG ZS EV aan, een volledig elektrische SUV. Een auto die mijlenver afstaat van de legendarische MGB uit de jaren ’60. En dat zal veel liefhebbers tegenstaan. Maar nu blijkt dat het merk al bezig is met de ontwikkeling van een sportwagen.

Sportwagen

Dat vertelt Dr. Pu aan Autovisie. “We zijn op dit moment druk bezig met het verbeteren van de accu’s voor betere prestaties. De MG ZS EV is voor ons de auto die het merk moet herintroduceren in Europa, maar hierna willen we verder. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een sportwagen“, zo vertelt hij met een glimlach. Details of enige specificaties kan hij op dit moment nog niet geven, maar wel verklapt hij dat de auto ‘een stuk groter zal zijn dan de MGB’s van vroeger’. En dat is natuurlijk niet gek, maar hij maakt duidelijk dat de nieuwe MG niet een relatief kleine sportauto zal zijn. Of het gaat om een directe productieversie van de E-Motion die het merk twee jaar terug presenteerde, is ook niet duidelijk.

En dus is er voor de liefhebber misschien toch een beetje hoop in een toekomst voor het van oorsprong Britse automerk. De ZS EV staat namelijk ver af van alle herinneringen die we van oude MG’s hebben. Wel interessant aan die auto is de prijs. De Comfort-line kost €29.990 inclusief BTW. Dat maakt de MG ZS EV een interessante auto voor zakelijke rijders die profiteren van een laag bijtellingstarief voor elektrische auto’s. Voor €2.000 meer krijg je de Luxury-line, met onder andere een panoramisch dak, grotere velgen en een achteruitrijcamera. In Nederland wordt verwacht dat die versie het meest gaat verkopen, omdat het prijsverschil geen grote invloed heeft op de hoogte van de bijtelling.

Bron: AutoVisie

Laat een reactie achter