MG ZS EV: Welke is mooier?

MG ZS EV: Welke is mooier?

Het belangrijkste nieuws bij de facelift van de elektrische MG ZS EV is ongetwijfeld de komst van een Long Range-versie met bijbehorende actieradius. Ook op uiterlijk vlak is er echter veel veranderd.

Het Chinese MG is een nog vrij jong merk en dat blijkt ook uit een wat zoekend beleid als het gaat om design. De ZS EV oogt in zijn oorspronkelijke vorm enigszins als een verzameling van allerlei designelementen van andere merken. De grotere EHS is optisch oneerbiedig gezegd een uitvergrote versie van dit ‘oermodel’, maar het nieuwe topmodel Marvel R heeft qua ontwerp bar weinig met de andere twee van doen.

We kunnen gerust stellen dat de nieuwe versie van de ZS wat zelfbewuster is dan voorheen. De Mazda-trekjes van het oorspronkelijke front zijn vervangen door een meer ‘eigen’ smoel, al is van een duidelijk familieband met de Marvel R nog niet echt sprake. MG houdt het niet bij een ander grilletje en een nieuwe koplampindeling, maar zet een geheel nieuwe neus op de ZS.

Daarmee is de elektrische versie van de ZS, die elders op de wereld ook met verbrandingsmotoren wordt geleverd, nu duidelijker herkenbaar als EV. Dat komt vooral doordat de grille heeft plaatsgemaakt voor een paneel met een duidelijke structuur, maar zonder openingen. De enige resterende koelopeningen zitten lager in de bumper en zijn ook anders van vorm. Dat geldt ook voor de koplampen, die bij gebrek aan een echte grille niet langer aansluiting vinden bij de omlijsting daarvan.

Aan de achterzijde is het nieuws kleiner, maar zien we wel een gewijzigde bumper en nieuwe led-achterlichten. Het interieur van de laatste editie van de MG ZS is te herkennen aan het grotere infotainmentscherm en een digitaal instrumentarium.

De vraag is natuurlijk, welke is mooier? Het eerste model of de facelift?

Bron: Autoweek.nl

Laat een reactie achter