EXCLUSIEF: een eerste blik op de MG Marvel X!

EXCLUSIEF: een eerste blik op de MG Marvel X!

Op een parkeerplaats in Amstelveen is onderstaande auto gespot! Het lijkt te gaan om de MG Marvel X. En daarover willen we na enig onderzoek meer details met je delen.

MG is van plan om de komende jaren goed aan de weg te timmeren. Vooralsnog is het meest bekende model de ZS EV, de zeer betaalbare volledig elektrische SUV van de fabrikant. Daarnaast worden er een elektrische stationcar en een plug-in hybride SUV verwacht, waarvan we de plug-in SUV vooralsnog kennen als MG HS.

MG Marvel X

Wat we op de hoofdfoto van dit artikel zien is de Roewe Marvel X, die is bijna gelijk aan de MG Marvel X. Na wat verder zoeken komen we bijna dezelfde auto tegen op een Indiase autobeurs, met subtiel gewijzigde details. Zo is de grille anders vormgegeven dan bij de Roewe, en is die grille bovendien volledig dicht. Ook prijkt er een MG-logo op de voorkant. Die beursauto komt verder erg overeen met de autospot, buiten de camouflage uiteraard. Is het inderdaad die MG Marvel X, die op een beurs in India was te zien?

We vroegen de woordvoerder van MG om commentaar en deze bevestigde deels onze veronderstelling. De gespotte auto is inderdaad een Marvel X, maar het Chinese model. Daarmee is hij dus gelijk aan die beursauto. Voor Europa wordt hij op een aantal vlakken licht gewijzigd. Zaken als interieurbekleding, connectiviteit en uiterlijke details als de grille zijn anders dan bij het Chinese model. De prijzen en specificaties worden nog niet bekend gemaakt want daar wordt nog aan gewerkt. Wanneer de auto hier zijn opwachting maakt is wel ongeveer duidelijk: de Marvel X moet in het tweede kwartaal van volgend jaar bij ons in de showroom staan. Zeer binnenkort kunnen we meer nieuws over de Marvel X beloven.

Meer modellen

Maar dat is nog niet alles…MG is flink bezig met de uitbreiding van het Europese modellengamma, dat vooralsnog alleen bestaat uit de elektrische ZS EV. Rond november van dit jaar wordt ook een plug-in hybride SUV verwacht, die redelijk overeen moet komen met de in Engeland verkochte HS. Hij krijgt echter een andere naam, en een hybride aandrijflijn. MG is momenteel bezig met de laatste tests en wijzigingen aan dat model.

Daarnaast vertelde de woordvoerder van MG dat we de komende drie jaar zes tot zeven nieuwe modellen mogen verwachten. Denk in ieder geval aan een elektrische station, een cross-over, een B-segment hatchbac, een plug-in hybride SUV en volgend jaar dus deze Marvel X. To be continued…

Bron: autovisie.nl

Laat een reactie achter