NIEUWE MG ZS EV: ALLE PRIJZEN

NIEUWE MG ZS EV: ALLE PRIJZEN

De inkt van de brochure van de grondig gefacelift MG ZS EV is nog niet droog of AutoWeek kan je al alle prijzen van de aangescherpte elektrische SUV vrijgeven. De vanafprijs van de vernieuwde MG ZS EV bedraagt €31.985. Ook is bekend wat de MG ZS EV Long Range moet kosten waarmee je tot 440 kilometer elektrisch kunt rijden.

MG vuurde begin oktober een mitrailleursalvo nieuws op autoland af. Het merk gaf de prijzen vrij van topmodel Marvel R Electric en wierp een licht op de MG5 Electric, de eerste (betaalbare) elektrische stationwagon in Europa. Daarnaast presenteerde MG doodleuk de sterk verbeterde  elektrische ZS EV. De MG ZS EV krijgt onder meer een andere neus, een gemoderniseerde achterkant en een splinternieuw infotainmentsysteem. Interessanter zijn de grotere accupakketten die MG in de elektrische ZS EV hangt. De MG is er voortaan met twee formaten accupakketten. Wij hebben van beide varianten nu alle prijzen.

Standard Range

De gefacelifte MG ZS EV heeft een vanafprijs van €31.985. Dat is de daadwerkelijke prijs en niet meer de vooral voor de leaserijder interessante fiscale prijs (€30.990) die MG aanvankelijk vrijgaf. Voor net geen 32 mille krijg je de sleutels van de MG ZS EV Standard Range overhandigd, die in dat geval is uitgevoerd als Comfort. De MG ZS EV Standard Range is er ook als Luxury en kost dan €34.485.

De MG ZS EV Standard Range heeft een 50,3 kWh accupakket, goed voor een actieradius van 320 kilometer. Voorheen had de ZS EV altijd een 44,5 kWh accu waarmee je tot 263 kilometer ver kwam.

Long Range

Voor het eerst is de MG ZS EV ook verkrijgbaar met een extra groot accupakket. MG voert de gefacelifte ZS EV namelijk ook als Long Range. Die heeft een 70 kWh accu, goed voor een actieradius van maar liefst 440 kilometer. Ook de MG ZS EV Long Range is er als Comfort en als Luxury. De Long Range Comfort heeft een vanafprijs van €35.985. Voor de MG ZS EV Long Range Luxury ben je €38.485 kwijt.

Wijzigingen

De uiterlijke wijzigingen die MG op de ZS EV doorvoert zijn voor de fervente bezoeker van cowacarparts.nl waarschijnlijk geen verrassing meer. Al ruim een jaar geleden lieten we je de gefacelifte versie van de reguliere benzinemodellen van de MG ZS zien en onlangs konden we je de herziene ZS EV al op exclusief verkregen patentbeeld laten zien. De vernieuwde ZS EV lijkt sterk op het origineel, maar feitelijk is het complete front gewijzigd. De MG ZS EV heeft nieuwe ledkoplampen, die platter zijn dan de oude units en het voortaan zonder ‘hapje eruit’ moeten doen. Nog een grote wijziging: de grille is niet langer een ‘dichte versie’ van de grille van de ZS met verbrandingsmotoren, maar een geheel eigen exemplaar dat voortaan één geheel vormt met de eveneens nieuwe voorbumper. De laadklep zit vanaf nu niet meer achter het MG-logo, maar ter linkerzijde ervan. De EV-versie neemt wat design betreft meer afstand van zijn conventionele broertjes en zusjes.

Ook achterop de gefacelifte ZS EV monteert MG een nieuwe bumper, al zijn het de  led-achterlichten met een geheel nieuwe lichtsignatuur die hier de aandacht trekken. Ook nieuw: het MG-logo is net als het exemplaar aan de voorkant voor een groot deel in kleur uitgevoerd.

Net als de MG’s nieuwe elektrische topmodel, de Marvel R Electric, krijgt de MG ZS EV standaard een digitaal instrumentenpaneel. In de middenconsole zit daarnaast een nieuw infotainmentsysteem, met een 10,1 in plaats van 8 inch exemplaar, waarop MG’s iSmart-systeem draait. Net als bij de Marvel R Electric is ook V2L (Vehicle to Load) onderdeel van de standaarduitrusting en dat betekent dat je naast apparaten als laptops ook elektrische fietsen en zelfs andere elektrische auto’s kunt bijladen.

Bron: Autoweek.nl

Laat een reactie achter