Nieuwe MG 6 onthuld!

Nieuwe MG 6 onthuld!

Het Britse merk MG, dat in Chinese handen is, heeft voor 2020 een facelift aangekondigd voor de MG 6.

Het vorige model werd onder andere verkocht in Australië als de MG 6 Plus. Deze was in drie hatchback-varianten, de originele MG 6 was onderdeel van de lokale wedergeboorte van MG. Ook in Engeland was de 6 verkrijgbaar, als ook de MG 3.

Vervolgens heeft MG eind 2019 de oversteek gemaakt naar Nederland door de E-ZS-crossover te introduceren (en met succes!), maar of deze MG 6 hier zal aankomen?

Er is in ieder geval een grote stap gemaakt in stijl en ontwerpkwaliteit binnen, met een groot touchscreen in het midden. Daarnaast heeft het interieur delen rood en zwart dubbel gestikt leer.

De sedan een aanzienlijke update gekregen die past bij het huidige assortiment van het merk in zijn hernieuwde thuismarkt China. Het wordt daar verkocht met dezelfde 1,5-liter viercilinder turbomotor (119 kW / 250 Nm) als in de HS, of als een eMG6 plug-in hybride.

De plug-in hybride variant maakt gebruik van een 1,0-liter driecilindermotor en een elektromotor voor een geclaimd gecombineerd vermogen van 170 kW.

Of deze MG ook naar Nederland komt is de vraag, aangezien MG in Nederland écht heeft ingezet op elektrische voertuigen. Maar we krijgen een wel goed beeld van de ontwerprichting van de nieuwe MG’s.

Van ons mogen ze komen, van u ook?
Laat het hieronder weten!

Eén gedachte over “Nieuwe MG 6 onthuld!

Arjan Meeldijk

Van mij mag deze 6 wel komen hoor, mooie auto, leuk interieur!

Het zal wel niet gebeuren omdat we in Nederland enkel nog de elektrische modellen zullen ‘krijgen’.
Maar goed, we moeten wat te dromen hebben natuurlijk!

16 april 2020 bij 12:50 pm

Laat een reactie achter