‘MG B ROADSTER’ nu ook elektrisch!

‘MG B ROADSTER’ nu ook elektrisch!

Het Engelse RBW EV Classic Cars heeft een pre-productieversie van zijn nieuwste model gepresenteerd. Het gaat om een simpelweg Roadster geheten type, met het uiterlijk van de aloude MGB Roadster en een elektrische aandrijflijn.

Het Engelse RBW EV Classic Cars toont een pre-productieversie van de Roadster, waarvan het uiterlijk je wellicht bekend voor komt. Het klassiek ogende koetsje lijkt namelijk één op één afkomstig te zijn van de MGB Roadster die in 1962 het levenslicht zag. Volgens RBW EV Classics ís de Roadster echter helemaal geen MG en is het uiterlijk van de auto “geïnspireerd op de eerste auto van RBW-directeur Peter Swain die hij had toen hij 17 was.” Dan heeft die aanvankelijk door British Motor Company gebouwde MGB wel erg veel indruk gemaakt op de destijds 17-jarige Swain.

Terug naar het interessantste deel van het verhaal: de aandrijflijn. De RBW EV Roadster heeft een 96 pk elektromotor op de achteras die hem in iets meer dan 9 seconden naar 100 km/h brengt. De capaciteit van het accupakket, dat in beginsel uit zes en optioneel uit acht modules bestaat, bedraagt zo’n 25 kWh. De actieradius moet op zo’n 260 kilometer liggen. De topsnelheid is beperkt tot een bescheiden 129 km/h.

Interieur

De koetsjes van de elektrische Roadster worden door het tevens Engelse British Motor Heritage aangeleverd en zijn stuk voor stuk helemaal nieuw, maar uiteraard wel kopieën van de originele MGB. Overigens is niet alleen de aandrijflijn eronder modern, de EV Roadster wordt ook vrij modern aangekleed. Zo heeft het speeltje elektrisch bedienbare zijruiten, centrale deurvergrendeling, airco en led-koplampen. In het met leer beklede dashboard is zelfs een digitaal display geplaatst.

De MGB is niet de enige Engelse klassieker waar RBW EV Classic Cars een zwak voor heeft. Het bedrijf biedt namelijk ook een volledig elektrisch aangedreven E-Type aan. Hier gaat het echter wél om een conversie. RBW EV Classics slingert de productie van de Roadster begin volgend jaar aan. De vanafprijs? €99.000. Oei.

Bron: Autoweek

Laat een reactie achter