MG 5 IN HET NIEUW

MG 5 IN HET NIEUW

Onlangs stelde MG Europe de MG 5 EV voor de Europese markt voor, een voor ons deel van de wereld compleet nieuwe elektrische stationwagon. En wat doet MG? Het merk presenteert in China doodleuk een compleet nieuwe generatie van de 5. Hoe zit dat?

Eerder deze maand presenteerde MG Europe de ook voor de Nederlandse markt bestemde MG HS, een grote broer van de ZS EV die alleen als plug-in hybride op de Nederlandse prijslijsten komt te staan. Gelijktijdig presenteerde MG Europe de 5 EV voor de Engelse markt, een elektrisch aangedreven stationwagen waarvan niet valt uit te sluiten dat die op termijn ook naar Nederland komt. Die MG 5 EV is echter niets meer dan de elektrische versie van de sinds 2017 in China verkochte Roewe i5, maar dan met MG-beeldmerken.

Dat is geen toeval; net als MG is Roewe een merk van de Chinese fabrikant SAIC Motor. In China worden ook MG’s 5 met verbrandingsmotoren geleverd, maar dat zijn compleet andere auto’s die hun basis delen met de Roewe 350. De MG 5 is er niet alleen als hatchback, maar heeft in de vorm van de MG GT ook een sedanbroer. In China is nu een nieuwe generatie van die MG 5/GT gepresenteerd, die niet zijn koets, maar wel zijn basis deelt met de enkele jaren oude Roewe i5 die dus als MG 5 EV naar Engeland komt. Zijn we er nog?

De Roewe i5 (elektrische Ei5-variant) die als MG 5 EV naar Engeland komt.

De nieuwe MG 5 heeft een veel moderner ogende koets dan zijn voorganger. De vormgeving doet bijna Koreaans aan, met een beetje fantasie zou hier namelijk zomaar een Hyundai kunnen staan. In de vormgeving van de achterlichten nemen we een vleugje Peugeot waar, maar het geheel toont verder absoluut niet verkeerd. De MG 5 is 4,68 meter lang en heeft een wielbasis van 2,68 meter. Op de motorenlijst komen twee van GM afkomstige 1,5-liter turbo-benzinemotoren te staan. De krachtigste versie levert 173 pk, al is ook een 120 pk sterke variant leverbaar. Later dit jaar komt de nieuwe MG 5 op de Chinese markt.

Bron: Autoweek

Laat een reactie achter