MG EHS – rij-impressie

MG EHS – rij-impressie

Sinds het najaar van 2019 kennen is het nieuwe, onder Chinese vleugels herboren MG in Nederland actief. De volledig elektrische ZS EV valt goed in de smaak bij het prijsbewuste publiek, dus zoekt MG het hogerop. De plug-inhybride EHS is groter, maar nog steeds erg voordelig.

De nieuwe MG EHS staat vanaf de tweede week van januari bij de dealer! Autoweek testte de EHS vast, bekijk de test in onderstaand filmpje;

Het naar Nederland teruggekeerde MG gooide hoge ogen met haar volledig elektrische ZS en nu komt daar de plug-in hybride EHS bij. De EHS, die we eerder al uitgebreid toelichtten, heeft een 1,5-liter geblazen viercilinder benzinemotor die samenwerkt met een 122 pk elektromotor. Samen is dat goed voor een systeemvermogen van 258 pk en 250 Nm. Volledig elektrisch rijden moet je volgens de WLTP-cyclus tot 52 km kunnen volhouden. Nu is bekend dat je minimaal € 34.985 (inclusief belastingen) moet neerleggen voor deze nieuwkomer.

Voor dat geld krijg je de EHS als ‘Edition 1’, een gelimiteerde en tijdelijk beschikbare uitvoering die de standaarduitrusting (Comfort) combineert met de 18-inch lichtmetalen wielen van de Luxury-uitvoering. Als de Edition 1 uitverkocht is, neemt de Comfort het stokje over, voor een prijs van € 35.985. Standaard heeft de EHS onder meer een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, 10,1-inch infotainmentscherm, TomTom-navigatie, DAB digitale radio en smartphone-integratie met Apple CarPlay of Android Auto. De Luxery-uitvoering komt vanaf € 37.895 in de prijslijsten te staan en biedt bovenop de Comfort onder meer led-verlichting, een panoramadak, met leer beklede sportievere stoelen en een 360 graden-camera.

Bron: Autoweek.nl

Laat een reactie achter