MG haalt plug-in hybride HS naar Nederland!

MG haalt plug-in hybride HS naar Nederland!

Het Chinese MG is sinds vorig jaar niet geheel onverdienstelijk in ons land actief met de elektrische ZS EV. Die elektrische cross-over krijgt gezelschap van een grotere geëlektrificeerde SUV: de HS! De HS komt in het eerste kwartaal van volgend jaar naar Nederland.

De HS is direct als SUV herkenbaar en dat betekent dat ook in het ontwerp van de SUV wat designvloeden van bijvoorbeeld Mazda te zien zijn. Interessant is dat MG Europe de auto aanprijst als een ‘ruime SUV’ voor het C-segment. Prijzen en uitgebreide specificaties zijn er nog niet, die zegt MG in december bekend te maken.

Bekijk onderstaand filmpje uit de UK om te kijken hoe de HS er uit ziet, en wat alle opties zijn!

Afmetingen

De HS is een 4,57 meter lange, 1,88 meter brede en 1,66 meter hoge SUV met een wielbasis van 2,72 meter. Dat maakt hem fors langer dan een auto als de huidige Nissan Qashqai, die SUV schopt het immers tot een lengte van ‘slechts’4,37 meter. Twintig centimeter korter dus dan de MG HS. Ook een auto als de Kia Sportage is met zijn lengte van 4,48 meter nog tien centimeter korter dan de MG HS. Wat formaat betreft vult de MG HS het gat op dat zich tussen de genoemde SUV’s en hoger gepositioneerde modellen als de Renault Koleos bevindt.

Plug-in

MG zal in Nederland begin 2021 de plug-in hybride versie van de HS presenteren: de eHS. Die eHS heeft een door General Motors ontwikkelde geblazen 1.5 onder de kap. Die 1.490 cc grote 1.5 is net als in de reguliere benzineversie van de MG HS 169 pk en 250 Nm sterk en is daarnaast gekoppeld aan een 122 pk sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 258 pk en daarmee dendert de plug-in hybride HS, geholpen door een tientraps automaat, in zo’n 7 seconden naar een snelheid van 100 km/h.

De altijd voorwielaangedreven eHS is altijd gekoppeld aan een automatische transmissie. Interessanter is het accupakket, dat heeft een capaciteit van 16,6 kWh en daar moet je volgens de meetgegevens van het Verenigd Koninkrijk 52 kilometer elektrisch mee kunnen afleggen.
Op naar 2021!

Bron: Autoweek.nl

Laat een reactie achter